Fv. Tobias Sørensen, sommervikar, Villy Sørensen, fagarbeider, Stian Lorentsen, vedlikeholdsplanlegger, Lars Jørgensen, fagarbeider, og i front Joakim Kristinsson, avd. leder i Bygg og eiendom, Senja kommune. Foto: Kari H. Slaattelid, Senja kommune. Alle foto: Kari H. Slaattelid, Senja kommuneKontrollen ble gjort av et eksternt firma med sertifisert kontrollør.
De sjekket om lekeapparatene er i henhold til gjeldende forskrifter og standarder, forteller Rune Hoholm.
Skal være trygge å bruke
Hensikten med kontrollen er å avdekke feil og mangler ved lekeplassene, og gjøre dem så trygge som mulig for barn og unge å bruke.
- Av ulike årsaker er det flere steder det er en stund siden det ble gjennomført en sertifisert kontroll, og vi så derfor fram til å få det gjort og avdekke eventuelle feil og mangler ved lekeapparatene, sier Hoholm.
Villy Sørensen, fagarbeider, Bygg og eiendom, er her godt i gang med å reparere lekeapparater i Senjahopen barnehage.Det var en del avvik. I noen tilfeller har det vært relativt enkelt å rette opp avvikene, slik at lekeapparatet igjen er trygge å bruke. De øvrige som krever mer ekspertise, utbedres nå framover, sier han.
Utbedrer eller fjerner
- Vi har satt sammen et team bestående av tre mann, som i perioden august og september vil jobbe tre dager i uken med reparasjon og utbedring, og vi har startet i Senjahopen, forteller Joakim Kristinsson, avdelingsleder for Bygg og eiendom, Senja kommune.
Joakim Kristinsson, avd. leder Bygg og eiendom.Videre blir det Skaland, Gryllefjord, Medby og så videre, fortsetter han. Vi starter ytterst på Senja og jobber oss innover.
- Vi fokuserer på å utbedre såkalte A og B-avvik, som er de mest kritiske.
Lekeapparater som er i så dårlig stand at de ikke kan repareres, vil bli fjernet, avslutter Joakim Kristinsson.