Dette betyr at bedriftene har etablert et miljøledelsessystem, som styrer klima- og miljøarbeidet og hjelper dem med kontinuerlig forbedring.
- Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter, som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.
- Miljøfyrtårn er et verktøy for å jobbe konkret med bærekraft og grønn omstilling, over tid.
Finnsnes Vaktmesterservice
Sertifisert som Miljøfyrtårn, Finnsnes Vaktmesterservice, Fv. Fred-Arne Danielsen, ordfører Geir-Inge Sivertsen og Ole Richard Berntsen.
Stine Strømsø, Senja kommune
Bedriften ble etablert i år 2000 og leverer vaktmestertjenester til næringsliv, kommune, skoler og andre institusjoner i Finnsnes og omegn.
De har gått fra å være én ansatt til å bli 22 ansatte, med et betydelig kompetansespekter.
- Vi i Finnsnes Vaktmesterservice har jobbet fokusert på miljøarbeidet vårt på unødvendig transport, gjenbruk, avfallhåndtering og HMS, forteller Fred-Arne Danielsen.
Vårt ønske er å spare miljøet samt spare penger gjennom å planlegge transport, slik at vi ikke trenger å kjøre unødvendig ekstra turer. Vi prøver og gjenbruke så mye som mulig i alle prosjektene våre, fortsetter han.
Vi har også et mål om å sortere 100 % av avfallet vårt og har en visjon om 0 skade på de ansatte.
Bo og bistand
Sertifisert som Miljøfyrtårn. Fv. Ann-Frid Myrlie, ordfører Geir-Inge Sivertsen og Benedikte Sørensen.
Stine Strømsø, Senja kommune
Bedriften er en omsorgsleverandør som bistår og supplerer det offentlige hjelpeapparatet, i deres omsorgsoppgaver for både barn, ungdom og voksne.
De gir tilbud om tilrettelagte tjenester til mennesker med ulike psykiske- og fysiske utfordringer.
Systematisk og kontinuerlig arbeid
Som Miljøfyrtårn-sertifisert har bedriften både vist at de oppfyller spesifikke miljøkriterier, og virksomheten har også forpliktet seg til å jobbe kontinuerlig med å forbedre sine miljøprestasjoner.
Det langsiktige målet med miljøsertifiseringen, er å utvikle enda grønnere bedrifter.
Sertifiseringen av bedriften er første trinn i et kontinuerlig arbeid, for å jobbe systematisk og langsiktig med tiltak som vil forbedre miljøprestasjonene, redusere klimagassutslippene og bidra til en grønn framtid.
Hvordan bli sertifisert
- For å bli sertifisert har bedriftene systematisk arbeidet med områder som arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport m.m. Her må bedriften oppfylle grunnleggende felleskriterier og kriterier for sin egen bransje.
- Resultatet av arbeidet er kontrollert av en ekstern sertifisør.
- Arbeidet i bedriften fortsetter så kontinuerlig. Status på miljøarbeidet skal dokumenteres årlig, for å kunne vise til hva de faktisk har oppnådd.
- For å forbli Miljøfyrtårnbedrift, må organisasjonen resertifiseres hvert 3. år.
Vi gratulerer Finnsnes Vaktmesterservice og Bo og Bistand AS med sertifisering som Miljøfyrtårn!