Mat laget med kjærlighet

- Vi har endelig begynt å se at kantina tar form, forteller Eivind Austad, kjøkkensjef på Sentralkjøkkenet. Alt er hjemmelaget og laget med kjærlighet.

Mange bruker kantina daglig, både ansatte og besøkende. Amanda Jakobsen, bak disken, tar ansvar i kantina og serverer i lag med lærlingene. De lager gode gamle klassikere og prøver nye oppskrifter i kantina.

Kantina på Finnsnes sykehjem i Helsesenterveien på Finnsnes, er åpen for alle. 

Og Sentralkjøkkenet som driver den, får gode tilbake meldinger fra de som jobber på huset, beboerne og pårørende på besøk.

Utvider sortimentet

- Vi har åpent på torsdager og fredager kl. 11.00-13.00, og hver dag står det kaffe fra "Jacobsen og Svart" framme, te og noen kjeks, sier Eivind Austad.

Nå ser vi på utvidelse av sortimentet utenom åpningstid, slik at det kan stå noen kaker, litt husmannskost og kanskje en blings framme i kjøleskapet vårt. 

Og vi har noen gode drikker i skapet også, smiler han. 

Bak disken jobber Trhas Nesfay, lærling og Amanda Jakobsen, kokk fra Sentralkjøkkenet

Bidrar på arrangementer 

Sentralkjøkkenet arrangerte grillfest i sommer, holdt kaffekurs, har vært med på noen sang- og konsertarrangementer og planlegger nå julekonsert i lag med Senja kulturskole.

- I forrige uke hadde vi Jan og Ketil her, som spilte gamle slagere. Det var veldig fint og populært, forteller kjøkkensjefen.  

Fra Jan og Ketil-konserten nylig, i regi av Senja Frivilligsentral og Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge, i prosjektet Senja rundt med musikk og sang.

Samarbeider med flere

- Foreløpig er ikke behovet der for å ha åpent hele tiden, medgir Eivind Austad.

Men vi satser på samarbeid med ulike arrangører, slik at vi kan få ting til uten om vanlig arbeidstid. 

Jon Phillip og Liaveien i Tjenester for utviklingshemmede, er med på vaffelsteiking hver torsdag og det har vært en kjempesuksess, avslutter han, og retter en stor takk til Liaveien-gjengen. 

Jon Fillip jobber og bidrar alltid med et smil på Sentralkjøkkenet.