Bilen er arbeidsplassen vår 

- Vi må komme fram til hver enkelt som trenger hjemmetjeneste og vi har et bredt område å ivareta, sier Siv Hege Sortland fra hjemmetjenesten i Rossfjord. Og det gjør ingenting at det er en BMW eller Mercedes, smiler hun. Det viktigste er at de er sikre og trygge å kjøre i all slags vær hele året.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en større anbudsprosess har Senja kommune inngått avtale om leasing og leie av 107 nye biler. Avtalen gir en besparelse på rundt 500 000 kroner, i forhold til tidligere avtale.

Anskaffelsen gjelder SUV personbiler med 4-hjulstrekk, med merkene BMW med hybridbiler og Mercedes med el-biler og varebiler fra Volkswagen.   

- Hovedfokus i anbudsprosessen har vært pris og dette er de merkene som kom desidert rimeligst ut, sier Tore Berg-Buan, bilkoordinator i Senja kommune. 

Må fram uansett føreforhold 

- Blant de nye bilene er det flere merker. Felles for alle er at de har 4-hjulstrekk, noe som både øker fremkommeligheten og sikkerheten for kommunens ansatte og brukere, konstaterer Tore Berg-Buan.

Fra venstre, Trine Rydningen, Senjalegen Silsand, Renate Rundmo og Siv Eirin Lamo, Oppfølgingstjenesten, psykisk helse og rus, Lisa Estensen, Hjemmebasert omsorg, Vigdis Thomassen, Sifjord sykehjem, Marit Storli, interkommunal legevakt for Senja og Sørreisa, Tore Berg-Buan, bilkoordinator og Siv Hege Sortland, Hjemmetjenesten Rossfjord. Alle foto: Kari H. Slaattelid/Senja kommune.

- Våre ansatte i hjemmetjenesten kjører over hele Senja. Bilen er arbeidsplassen vår, sier Lisa Mari Estensen, virksomhetsleder for hjemmebasert omsorg i Senja kommune.  

Flere av bilene vi bruker i dag er eldre biler, som burde vært byttet ut for flere år siden, påpeker hun. Og med 4-hjulstrekk føler vi oss trygge når veiene er glatte og været er dårlig. Så dette ser vi fram til! 

- Bilene vi har i dag er slitne, dårlige og mangler 4-hjulstrekk. Med skredfarlige veier og ofte store spor i vinterveiene har vi en utrygg arbeidsplass, sier Trine Rydningen, avdelingsleder for Senjalegen på Silsand. 

Det skal ikke mye til før biler med smal akselbredde kommer ut av sporet, da er det lett og havne utfor veien og havet kommer farlig nært, fortsetter hun. 

Det er viktig å komme fram uansett føreforhold.  

Tar ansvar for utslipp 

Bilkoordinatoren forteller at beslutningen på type kjøretøy har de ansatte i kommunen vært delaktige i. Senja kommune anskaffer sine første elektriske og hybride kjøretøy, og tar med dette ansvar for miljøet og reduserer utslipp.  

- De første 22 BMW-ene kom til Finnsnes i dag hvorav hovedparten går til helsepersonell i kommunen, sier Tore Berg-Buan. Han informerer nå fortløpende avdelingene i kommunen, som skal skifte ut de gamle og ha tilgang til de nye leiebilene. 

Marit Beate Storli, avdelingsleder for Interkommunal legevakt Senja og Sørreisa, er godt fornøyd med ny legevaktbil. Det er den første.

Utskiftingen skjer etter hvert som fabrikkene klarer å levere, og planen er at den største delen skal være byttet ut i løpet av våren, forteller Berg-Buan. 

- Samtidig vil jeg rette en stor takk til Helgesen Maskin, for at de har vært så tålmodige med oss, sier bilkoordinatoren. Avtalene som nå går ut er langt på overtid, og de har ventet tålmodig slik at vi kunne få på plass de nye bilene.