Fv. Ragnar Blikfeldt, psykolog, Bengt Viken, leder FASE, miljøveilederne Grethe Simonsen, Gunn Knörr, June Anett Thoresen, Stina Smetana Svensen og Øystein Fauske.
Kari H. Slaattelid, Senja kommune
Barn, ungdom og familier som har barn og ungdom som opplever utfordringer med sin psykiske helse, har ufrivillig høyt skolefravær eller andre utfordringer kan søke hjelp hos FASE.
FASE er en tverrfaglig førstelinjetjeneste som jobber ut fra et helthetlig oppvekstperspektiv.
Tilbudet er gratis, frivillig, samtykkebasert og lavterskel.
Vi skal drive med forebyggende psykisk helsearbeid, begynnende rusmiddelbruk, belastningsreaksjoner og atferds- og skolefraværsproblematikk. Tjenesten er både konsulterende og behandlende.
Hvem kan få tilbudet
FASE jobber med barn og unge mellom 0–18 år og foreldre/foresatte.
Hva tilbyr FASE
Vi kan gi forbyggende hjelp
- i forbindelse med egen psykisk helse (milde/moderate plager)
- ved begynnende rusmiddelproblemer
- til å håndtere reaksjoner på belastende livshendelser
- ved atferdsvansker
- ved bekymringsfullt skolefravær
- rådgivning til foreldre
Felles er at de psykiske eller psykososiale plagene oppleves strevsomme for den det gjelder, eller går ut over normal fungering og læring.
Hva gjør vi
- Familieteamet er en tverrfaglig førstelinjetjeneste som jobber ut fra et helthetlig oppvekstperspektiv.
- Skal drive med forebyggende psykisk helsearbeid, begynnende rusmiddelbruk, belastningsreaksjoner og atferds- og skolefraværsproblematikk.
- Er både konsulterende og behandlende. Tilbudet er gratis, frivillig, samtykkebasert og lavterskel.
- Jobber på lag med barn og ungdom for at de skal få den støtte og de verktøy de har behov for, for å mestre hverdagen sin og ta kontroll over utfordringene sine. Familieteamet spiller på styrkene til barnet eller ungdommen og familien deres.
- Er opptatt av hele laget rundt barnet eller ungdommen. Det vil si samarbeid med familien og tverrfaglige tjenester i kommune.
- Tar et koordinerende ansvar for å samle alle tjenestene som kjenner barnet eller ungdommen. Slik skal laget rundt styrkes og samkjøres, til å dra i samme retning.
- Være en døråpner for hjelpetilbud i andre instanser.
- Eksempler på samarbeidspartnere er skole, barnehage, Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP), Pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT), helsesykepleiertjenesten, barnevern og andre.
Slik får du hjelp
Som foresatt kan du ta direkte kontakt med FASE, ved å sende inn et henvendelsesskjema. Lenke nederst på siden. Du kan også ta kontakt med barnehagen/skolen så vil de kunne hjelpe deg.
Er du ungdom kan du ta direkte kontakt med oss ved å fylle ut kontaktskjemaet for ungdom. Se nederst på siden.
Et eget inntaksteam vurderer henvendelsene som kommer til FASE.
Hvem er inntaksteamet
Inntaksteamet består av virksomhetsleder i Barne- og familietjenesten avdelingsleder Helsestasjons- og skolehelsetjenesten, avdelingsleder PPT og avdelingsleder Barnevernstjenesten.
Kontakt
Har du spørsmål om tjenesten eller er du bekymra for barn eller ungdoms psykiske helse enten som foreldre eller hjelper, kan du ta kontakt med oss innenfor vår telefontid mandag til fredag kl. 08.00-15.00. Vi er da tilgjengelig for drøfting, veiledning og for å finne ut hva som kan være rett hjelpeinstans for barnet/ungdommen.
Relevante skjema
Ansatte i FASE
- Bengt Viken, leder for Pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT) og FASE
- Ragnar Blikfeldt, psykolog
- Øystein Fauske, miljøveileder
- Gunn Knörr, miljøveileder
- Stina Smetana-Svensen, miljøveileder
- June Anett Thoresen, miljøveileder
- Grethe Simonsen, miljøveileder