Grendeutvalgene i Senja kommune

Samarbeidet med grendeutvalgene er etablert av Senja kommune for å styrke nærdemokratiet, gjennom å jobbe for samfunnsutvikling. 

Fra dialogmøtet 28.11.24.

Gjennom ordningen er målet at grendeutvalgene skal få bedre tilgang til den politiske og administrative ledelse i kommunen. 

Arbeidsmåten baserer seg på (PDF, 106 kB)medvirkning, informasjonsutveksling, høringer og dialog om bosetning, samferdsel, næringsutvikling og beredskap.

Vedtekter som gjelder alle grendeutvalgene (PDF, 119 kB), er et felles utgangspunkt i samarbeidet og antallet grendeutvalg er ikke statisk.  

Fra lokalråd til grendeutvalg

I kommunestyremøtet 8. februar 2024 ble det, basert på rådmannens saksframlegg (PDF, 183 kB) med noen justeringer, vedtatt å endre fra 8 lokalråd til i dag 17 grendeutvalg. Grendeutvalgsordningen er Senja kommunes nærdemokratimodell.

Oppsummert

  • Navn på nærdemokratimodellen er endret fra Lokalråd til Grendeutvalg. I stedet for 8 lokalråd ble det 17 grendeutvalg. Per november 2024 har vi 16 grendeutvalg i ordningen. Kontaktliste grendeutvalg i Senja kommune per 28.11.24. (PDF, 136 kB)
  • Økonomiske ramme er kr 420 000. Tilskudd utbetales i tråd med vedtektene. Grendeutvalgene Sør-Senja og Søndre Torsken får utbetalt kr. 50 000 på anmodning, siden de har beholdt det sitt store lokalrådsområde videre. De øvrige får hver utbetalt kr. 20 000 på anmodning. 
  • Kommunestyret vedtok forenklede vedtekter, som et felles utgangspunkt for grendeutvalgene (PDF, 119 kB).
  • Antallet grendeutvalg er ikke statisk. Nye kan opprettes eller etablerte grendeutvalg oppløses, i henhold til vedtekter for grendeutvalgene i Senja kommune. 
  • Endringer fra ordningen meldes inn til grendeutvalgskoordinator Kari H. Slaattelid. Eventuelle endringer besluttes i Senja formannskap.

Informasjon om nærdemokratiordningen